БФ «Карітас-Київ» – почесний гість II Київського Форуму волонтерів

8 грудня Благодійний фонд «Карітас-Київ» взяв участь у II Київському Форумі волонтерів.

Фахівців «Карітас-Київ» було запрошено як одних із найкращих серед Благодійних фондів України.

Організаторами зустрічі стали Організаційний комітет Київського форуму волонтерів спільно з Громадською радою при виконавчому органі Київської міської ради та Координаційного комітету Громадських рад при державних в місті Києві адміністрацій.

Форум пройшов у стінах Федерації професійних спілок України.

Серед запрошених гостей були не тільки представники благодійних та громадських організацій, гуманітарних волонтерських центрів, волонтерських об’єднань громадян, а й представники ОПУ, ВРУ, КМУ, Міністерства у справах ветеранів, соціальної політики України, податкової служби України, Київської міської військової адміністрації, Київської міської ради, Київської міської державної адміністрації та інші.

– Мета Форуму – об’єднання зусиль для встановлення ефективної комунікації, координації і взаємодії між волонтерами та органами виконавчої та законодавчої влади, – розповідає координаторка волонтерів БФ «Карітас-Київ» Яна Волощук. – На сьогоднішній день це дуже важливо, щоб влада і громадськість не втрачали між собою зв’язок, адже волонтерський рух потребує правильної координації. Дуже важливо напрацювання спільних пропозицій з урахуванням практичного досвіду, як представників громадянського суспільства, практиків волонтерського руху, так і представників органів влади щодо психологічної і фізіологічної реабілітації постраждалих внаслідок військової агресії. Волонтерство в Україні набирає обертів з кожним днем, тому проведення таких Форумів і зустрічей дуже корисно для втілення і реалізації необхідних кроків у волонтерському напрямку.

Від організаторів і партнерів заходу громадські організації отримали почесні грамоти та нагороди.