Згурівка продовжує співпрацю з Благодійним фондом «Карітас-Київ» щодо психологічної підтримки населення

18 листопада у приміщенні Молодіжного простору Згурівської громади пройшов захід на тему «Вплив війни в Україні на ситуацію з торгівлею людьми, експлуатацією та насильством» у рамках проєкту «Комплексне реагування з метою захисту осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації чи гендерно-зумовленого насильства в м. Києві та Київській області».

У заході взяли участь представники служби у справах дітей та сім’ї, центру надання соціальних послуг, відділу освіти, відділу соціального захисту, центру надання адміністративних послуг Згурівської селищної ради, центру зайнятості.

Присутні прослухали корисну інформацію від психологів БФ «Карітас-Київ»: дізналися, які існують форми експлуатації, як не стати жертвою експлуатації та гендерно-зумовленого насильства, як запобігти таким випадкам і допомогти іншим.

– Головна мета психологічного напрямку Благодійного фонду «Карітас-Київ» – розпочати перетворення в суспільстві, які унеможливлять застосування будь-яких форм насильства, експлуатації людей, – розповідає спікер заходу, психологиня БФ «Карітас-Київ» Марина Микитенко. – Діяльність фонду спрямована на поліпшення безпеки життя українців; протидію торгівлі людьми; запобіганню та протидію домашнього та гендерно-зумовленого насильства; захист прав та інтересів людей з інвалідністю; захист прав та інтересів людей, які постраждали від війни.

Такі заходи дуже корисні та мають позитивну динаміку впливу, адже, найголовніше це допомогти якомога більшій кількості людей не потрапити в такі життєві ситуації.