Інженери «Карітас-Київ» встановили систему фільтрації та очищення води для Іванківської центральної районної лікарні

У рамках проєкту «Надзвичайне реагування на війну в Україні» («Emergency Response to War in Ukraine») інженери «Карітас-Київ» встановили систему фільтрації та очищення води для Іванківської центральної районної лікарні.

Так, нове устаткування вже забезпечує питною водою хірургічне, реанімаційне, гінекологічне, приймальне відділення.

– Для того, щоб нормально функціонувати, лікарня має бути забезпечена матеріально-технічною базою, – розповідає директор БФ «Карітас-Київ» о. Роман Сиротич. Адже через військову агресію Росії  Іванківська лікарня зазнала багато пошкоджень. Тому важливо докласти певних зусиль та допомогти кожному відділенню з технічним обладнанням. Щодня лікарі надають первинну медичну допомогу багатьом мешканцям Іванкова. Необхідно, аби зміни, які відбуваються, проходили з максимальною турботою про пацієнтів.

– Обладнання має чотири ступені очищення з автоматичною системою управління, а розміри систем підібрані відповідно до вимог замовника. – розповідає про нову систему інженер БФ «Карітас-Київ» Олег Онопрієнко. – Перша ступінь очищення передбачає видалення з води великодисперсних забруднень, зважених речовин, оксидів заліза та марганцю. Особливістю цієї системи є функція аерації. Фільтр є балоном зі скловолокна з автоматичним клапаном управління, завантажений мультимедійним механічним завантаженням. Друга ступінь очищення води передбачає процес видалення із води заліза, марганцю, природної органіки з одночасним її пом’якшенням. Це здійснюється шляхом контактування води з багатокомпонентним завантаженням Filtro Smart . Солевміст води при цьому практично не змінюється. При третій ступені відбувається вугільна фільтрація. Фільтр призначений для очищення води від хлору, органічних і хлорорганічних домішок, сторонніх запахів і присмаків, зниження кольоровості і окиснюваності води. Очищена вода подається споживачеві. У завершенні колообігу фільтрування, тобто при четвертому ступені, ультрафіолетові знезаражувачі води призначені для дезінфекції та підтримки мікробіологічної стабільності очищеної води, – зазначає інженер.

Крім основних відділень, що вже забезпечені системою фільтрації, встановлено нове устаткування й для харчоблока та центрального стерилізаційного відділення клініки.

Обладнання в цих відділеннях також має чотири ступеня фільтрації: напірну аерацію, систему мультимедійної фільтрації, систему зворотнього осмоса RO250, яка включає в себе насосну станцію та систему дозування для промивання мембрани(фільтруючого елементу) та ультрафіолетові знезаражувачі.